Jul, förkylning och nattningsrutiner

 
God fortsättning allihop! Här har det varit fullt upp med allt från julstök till förkylningar. Jag själv har klarat mig men för en vecka sen blev Noah snuvig och fick en riktigt tung hosta. Idag bokade jag därför in en tid på vårdcentralen för att undersöka så att det verkligen är ett virus som ligger bakom. Han låter så rosslig och det liksom väser om hans andetag, ibland så mycket att han väcker sig själv i sömnen.
 
Dock måste jag säga att nattningarna har varit mycket enklare då han varit så trött. Så även om man såklart inte vill att han ska vara sjuk och hängig, så har han inte kämpat emot sömnen lika mycket som han brukar. Nu när han varit feberfri i några dagar och varit piggare så har ändå de goda nattningsrutinerna fortsatt hållt i sig. Thank GOD! Sen sist jag nämnde nattningsrutinerna och hur bra det gick, så hade vi gäster en kväll och rutinerna fick flytta lite på sig.. ja, då sket dig sig totalt, haha. Det var som att skjuta sig själv i foten för helt plötsligt fick man börja om med allt igen och han var hysterisk, vaknade varje eller varannan timme varje natt och bara skrek. Så detta var så välkommet, att få tillbaka rutinerna. Helt plötsligt har man fått sova 3-4 timmar i sträck. Kanske 3 uppvak efter läggning. Halleluja liksom!
 
Har dessutom tagit ner två magiska appar som hjälper supermycket. Den ena är "White noise" där man kan välja att sätta på ett ljud som spelar när han ska sova. Jag har valt "Cars driving" för det är ett ljud som han känner igen från vagnen när vi är ute och promenerar (och i vagnen sover han numera hur bra som helst). MAGISK effekt. Redan första gången jag använde den så blev han tyst direkt och bara låg där och lyssnade tills han somnade. Nu kan han gnälla en liten stund men somnar inom 15 minuter. Det är galet bra om ni vet hur det varit tidigare!
 
Den andra appen är "Baby tracker" där man kan fylla i när bebisen somnar och vaknar, för att kunna se ett mönster och därmed lättare se när det är dags att sova. På så vis slipper man ha allt i huvudet och det blir lättare att tajma när det är dags för nästa sovstund. Vi har t.ex. märkt att Noah numera behöver sova efter 2 timmars vakentid till skillnad från 2,5 som passade tidigare. Faktiskt ganska galet hur på pricken den kan stämma. För en liten stund sen började Noah gnälla som när han är trött, så jag kollade appen och då står det prick 2 timmar sen han sov, haha. Så sjukt, som en klocka. Med appen kan man öven föra in uppgifter som hur ofta barnet äter, byter blöja osv.. vad man nu behöver hjälp med!
 
God jul och Gott nytt år från oss!
 
1 kommentar
Annie

Ett annat tips är: https://rullavagn.nu/blogg/sa-gor-du-livet-med-bebis-enklare-satt-mat-och-sovklockan/

Där kan man fylla i hur gamla de är och vilken tid de vaknade och sen ser man när de behöver sova :)

Svar: Tack! Har följt den ett tag också, superbra med lite riktlinjer att följa! :)
Debbie