Snabba grahamsfrallor

 
Måste dela med mig av det här receptet som jag klippt ur en tidning för ett tag sen. Minns tyvärr inte vilken tidning det var men det blev helt perfekta grahamsfrallor, som inte tar en halv förmiddag att göra. Väldigt tacksamt när man är spontansugen på en godare frukost!
 
  • 50g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 6 dl ljummet vatten
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
Vispa ihop vatten med jäst, salt och honung. Blanda ner vetemjöl och grahamsmjöl. Knåda degen ordentligt. Den ska vara lite kladdig men inte blöt. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 220 grader. Placera degen på ett mjölat bakbord, platta ut den och dela i fyra bitar. Dela sedan vardera bit i ytterligare fyra bitar och forma lätt till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Placera plåten mitt i ugnen och grädda i 17 min.
 
 

Min tappra kämpe

 
Min lilla kille har blivit förkyld, igen. Denna gång med rosslig hosta och rinnsnuva. Varje kväll kräks han upp det han ammat vid läggdags på grund av den dumma hostan och istället för att somna in får han ta en akut dusch. Stackars liten, hur vi än försöker så blir det likadant. Tänk vad man skulle vilja byta plats och ta hans kamp just nu. Han som precis kämpat med krämporna från tanden som kommit upp och matlusten hade precis kommit tillbaka. Ja, denna vecka får bli en lugn sådan så att min lilleman återhämtar sig och blir frisk.

30 tulpaner i Stubben

 
30 tulpaner är som gjort för att plocka fram Stubben, en favoritvas från Svenskt tenn som liksom kräver sin bukett. Detta blev ett välkommet vårtecken inomhus!
 
 

7 månader

 
 
Idag blir Noah 7 månader och jag fortsätter att förvånas över hur snabbt tiden går. Jag har alltid hört andra säga att tiden går fort och att man ska ta vara på den, njuta osv. Ja, det fanns ju en rätt stor mängd sanning i det. Samtidigt som jag knappt minns livet före Noah så känns det som att tiden rusar fram. Också eftersom hans framsteg på en vecka kan vara så stora medan en vecka för en själv inte innebar så mycket mer än att det snart närmade sig en ny fredagsbukett, haha.
 
Nu är det plötsligt skillnaden mellan att ligga still, till att vända sig och att krypa. Att kunna sitta själv, få tänder och äta riktig mat. Just nu är det mycket sånt i Noahs liv och det blir såklart lite mycket för honom ibland. Magen ska vänja sig med att gå från bröstmjölk till mat och samtidigt har han tandvärk. Sömnen blir som vanligt lidande och den senaste veckan har varit rätt tuff. Som tur är har han tagit en längre sovstund mitt på dagen, så jag själv har kunnat vila lite också. Från 30 min till 1,5 timma känns ju som lyx när man jämför!
 
 
Det är så lustigt med den där starka kärleken som man får till sitt barn. Det känns lite som en helt outforskad del av en själv som man inte riktigt fanns förrän man blir gravid. Som att den växer med barnet och sen är så stark att det inte ens går att förklara. Jag har säkert sagt det förr, att jag ändå någonstans trodde att man kunde förstå den innan man hade barn. Fast det kunde jag inte och jag har svårt att tro att någon kan det. Nu vill jag också posta bilder på min guldklimp och stolt visa upp varje framsteg för världen, haha.
 
Men! - jag vet hur det är att inte vara i den där bebisbubblan, så av respekt för alla (inkl mig själv före Noah) som blir tokless på spam av andras barn, så försöker jag att inte lägga ut för mycket. Det är ju trots allt man själv som är mest intresserad, haha. Jag har ett privat konto på Instagram för mina vänner och närmsta som vill se, där jag får utlopp för mitt behov, haha. Kan ju dock erkänna att det fotas mer bebis än inredning nu för tiden, haha.

Onsdagens frukostevent

 
Ni som följer mig på Instagram och såg mina storys i onsdags kunde se att jag var på ett frukostevent på NK. Det var
Najell och fina Bisse som bjöd in för att visa upp den nya bärselen som lanserades samma dag. En otroligt smidig sådan som bara kräver en hand för att fästa och låsa. Känns ju extremt smidigt, precis vad man behöver när man är ensam hemma med sin lilla tungklump, haha.
 
En härlig morgon med god frukost och trevliga människor var det verkligen. Några man träffat tidigare men även andra som man bara följt i sociala kanaler. Superkul att få träffas på riktigt!
 
 
Här ser ni dessutom innehållet i den "goodiebox" som man fick med sig hem! Blev lite extra kär i ögonkrämen med koffein och grönt te. Riktigt skön när man applicerat den! Känns uppstramande, skön och tyckte mig minsann märka skillnad. Precis vad man behöver som trött småbarnsmamma, haha. I övrigt innehöll boxen en liten babykudde och filt från Najell, en antibakteriell alkospray, en snackbar från GetRaw samt ett litet provkit på olika produkter från M Picaut.
 
 
 

Vi stannar inne!

Måste börja detta inlägg med att säga TACK till alla som hört av sig här, via privata meddelanden och på Instagram. Så många som känner igen sig i det jag skrev om i tidigare inlägg, har det visat sig. Känns alltid skönt när man får höra att man inte är ensam, om allt från hetsen att uppdatera och dela med sig om varenda händelse och pryl i sitt liv till att ha sömnlösa nätter med pigg bebis, haha. Livet! Jag tänker att jag fortsätter att uppdatera men då livet och dagarna har balans och det känns vettigt och roligt för mig själv.
 
 
Idag är det verkligen snöstorm utanför, fönstren är täckta av små droppar och blåsten drar med sig snötäcken från taket samtidigt som vinden går sidleds. Usch, inget jag vill gå ut i! Vi håller oss inomhus känner jag. Skönt när allt man behöver för dagen finns hemma så man inte behöver gå ut. Noah är på upptäcksfärd i hemmet bland sladdar och annat, haha. Så fort jag tycker mig ha barnsäkrat allt i hans närområde så hittar han något annat att fibbla med. Han börjar bli snabb på att ta sig fram också så hela lägenheten måste säkras snart.
 
 
De fina klossarna fick Noah i samarbete med Lekmer.se. Helt underbara träklossar från Sebra. Han älskar när man bygger ett torn som han får välta! Även nallen från samma märke hittar ni hos dem.