Den där djupa kärleken

 
Hur ofattbar är inte den här kärleken man känner för sitt barn? Jag är knappast den första att uppleva den men det är en galen upptäckt när man på riktigt förstår den. Jag kunde bara ana hur det skulle kännas innan jag höll mitt eget barn i famnen. Att få följa hans utveckling och framsteg för varje dag, i allt från att hålla upp huvudet mer stabilt till att bli mer och mer nyfiken på sin omvärld är ju rätt så fantastiskt faktiskt. Han är väldigt mammig och sover tätt intill mig varje natt - och så får det vara ett tag till. Jag njuter av den här perioden av närhet, även om det kan bli rätt mycket ibland. Vissa dagar får jag knappt besöka toaletten och jag får ganska ofta stressa i mig maten eftersom han såklart också vill äta precis just då eller bara vägrar ligga bredvid, haha. 
 
Tack vare apparna Preglife och "Växa och upptäcka världen" så vet jag dessutom lite mer om de olika faser och sk språng som han går igenom och framförallt när de väntas. Himla skönt att få lite insyn i vad som händer när han själv inte kan förklara alla de känslor han bär på och intryck han tar in. Världen öppnar sig ju mer och mer för honom hela tiden och läskigt nog känns det som att tiden flyger fram. Han är snart två månader gammal och jag vill bara dra i handbromsen och stanna här lite längre. Jag älskar att få vara hemma med honom och njuter verkligen av det. Planen är att jag ska vara hemma med honom i ett år och sen får H ta över. Hoppas verkligen att mitt mysiga år inte kommer gå alltför fort. 

Kudde till budgetpris!

Igår for jag runt i jakt på ny inspiration till soffan. Jag har varit såå sugen på nya kuddar och några av de jag har behöver bytas ut pga slitage i hörn och kanter. Oftast fastnar jag för det absolut dyraste, vilket känns så himla typiskt men den här gången hittade jag precis vad jag sökte inne på H&M Home! Den enfärgade mörka kudden kommer just därifrån och passar perfekt ihop med den mönstrade från Svenskt tenn. Älskar att blanda högt och lågt och allt däremellan om jag kan. Jag menar, 49kr - som hittat!
 
 
 
Nu känns det lite mer höstigt här, tack vare en kudde som knöt samman de andra färgerna på ett nytt sätt. Jag borde ju egentligen vilja ha mer sommar eftersom det känns som att jag missade stora delar av den när jag befann mig i bebisbubblan och inte kunde delta så mycket i det som hände runt omkring - men sanningen är den att jag faktiskt ser fram emot lite tidig höst eller sensommar. I allt från inredning till att inte svettas ihjäl i ett par byxor och kunna använda skinnjacka, plantera lite nya växter i vackra höstfärger på balkongen osv. Och att tända ljus på kvällarna! 
 
 
Nå, vad tycks? :-)

Inte som man tänkt sig

Hallå där! Kul att det fortfarande finns de som besöker bloggen, trots dålig uppdatering på sistone. Just nu är det fortsatt fullt upp med Noah som behöver mig mycket. Han har en riktigt mammig fas där han vill vara på mig hela tiden, dag som natt. Får inte mycket annat gjort alls. Kvällarna blir särskilt besvärliga då han gnäller väldigt mycket, får knappt äta upp min middag trots att han sitter hos sin pappa som brukar duga precis lika bra i vanliga fall.
 
Jag som inte ville samsova pga riskerna det innebär har nu blivit tvungen att göra det för att få någon sömn själv. Det blev med andra ord inte alls som jag tänkt mig, haha. Det börjar alltid med att han sover en liten stund i sitt nest, efter att man har kämpat en längre stund med att lyfta över honom utan att han vaknar - men sen så vaknar han trots diverse olika knep och får då ligga bredvid mig. Jag liggammar så han kan ligga nära och vara nöjd med både mat och sömn samtidigt som jag får sova mer. Win, win! Gaaaalet mysigt är det ju att ha sin lilla kotte sådär nära, mage mot mage och hans ena lilla hand på min kind. Mindre skönt på morgonen bara när han vaknar och sprattlar till, sparkar ofta rakt på kejsarsnittet som fortfarande är väldigt ömt. AJ!
 
 
I tisdags var vi hos läkaren efter att man hos BVC konstaterat att Noah hade kort tungband och tyckte att det behövde klippas. Amningen har fungerat riktigt bra sen start, det finns gott om mjölk och han blir mätt, även om jag under de första 2-3 veckorna hade väldigt ont (men kanske inte så konstigt, haha, hur van är man att någon suger på en flera, flera gånger varje dag?) men sen snart 3 veckor tillbaka har det varit utan smärta. Trots det så fanns en del andra saker som kunde bli bättre med ett klipp. Usch för att se sitt barn gå igenom det dock, tror mina hormoner fick sig en knäpp för jag ville mest bara ta mitt barn från läkaren och springa därifrån, haha. Att se någon stoppa in en sax i hans lilla mun var lite för mycket för mig, så H fick hålla honom i sin famn medan jag satt bredvid, spände hela kroppen och blundade. Noah klarade det galant i alla fall, han skrek såklart och var ledsen en stund men redan under den direkt följande amningen så log han och då kändes det bättre även för mig. 
 
 
Igår beställde jag det här babygymmet BabySpider från Franck & Fischer. Så himla bra (och snyggt)! Lätt att hänga dit lite vad man känner för. Den blåa kaninen är hans favorit just nu, han kan stirra på den i typ 15 minuter utan avbrott, haha. Ska köpa lite fler fina och roliga hängen till den inom kort! Finns så många söta speldosor, speglar och annat. 

Merinoull till Noah

Vädret utanför ger mig lite höstkänsla, som ärligt talat känns otroligt lockande just nu efter den här tuffa värmeböljan som man aldrig trodde skulle ta slut. Äntligen kan man ha lite kläder på sig igen, haha. 
 
Och appråpå kläder! Det roligaste just nu i shoppingväg är ju faktiskt att klicka hem fina plagg till lilleman. De lite svalare temperaturerna gjorde att jag faktiskt kände att min lilla kille snart kommer att behöva en sån här - en onsie från Mini Rodini i merinoull. Så himlans fin! Älskar pandan i deras logga och guldknapparna. Nästan så jag hade velat matcha Noah med en likadan, haha!
 
 
Vid senaste besöket hos BVC träffade vi läkaren där och vid mätning och vägning kom vi nu fram till att han är 58 cm lång och väger hela 5,8kg. Haha, inte alls konstigt att man blir lite trött i ryggen efter en stund av bärande på den lilla herren.