För framtida boet

Fynd

Vad är nu detta? Tavlor ja. Men det är faktiskt dagens fynd! Min otroligt goa granne ska snart flytta till England och insåg att hon hade alltför mycket saker hemma för att få plats i det kommande boet. Så hon valde helt enkelt ut saker som får följa med, och saker som inte får. Kvar blev en hel del saker, och hon bestämde sig för att ha en liten loppis i garaget. Där fanns dessa två underbara tavlor som jag genast föll för och hon - hör och häppna - begärde bara 10 kr/st för dom. Jag har nämligen tänkt börja samla på mig lite vackra oljemålningar inför framtida boet, så det var ju perfekt! Dessutom ett minne av den underbara grannen som en gång bodde i huset bredvid.

Drömkonserten

Ni anar inte hur länge jag sett fram emot den dagen. Den dagen då jag skulle få se Sting uppträda live. Fredagen den 21 juli uppträder Sting - min absoluta favorit - på Stockholm Jazz Festival. Woho!

En ny favorit

Nu har jag provat en del saker från väl omtalade goodiebagen. Men jag har ju glömt att säga vad jag faktiskt tyckte om de - för mig - nya produkterna. Maybelline Lash Stylist mascaran med den mycket speciella borsten fanns med i högen, och den provade jag för några dagar sedan. Visste faktiskt inte vad jag skulle tro när jag först såg borsten, aldrig använt en sådan modell förut och skulle nog aldrig heller kommit på tanken att göra det om jag inte fått den gratis - som jag ju i det här fallet fick. Wow! Vilken cool mascara! Helt över mina förväntningar. Det har visat sig vara väldigt få mascaror som lyckats göra mina ögonfransar långa - men det här var definitivt en ny medlem i den lilla skaran. Och färgen brun visade sig vara perfekt! Finns dock fortfarande ingen lösögonfransfunktion som reklamerna ständigt vill få oss att tro ;-)

Beställa från Asos

Jag som trodde att det inte behövdes någon "beställa från Asos" - men tchiiii fick jag! Nu börjar frågorna dyka upp från nyfikna som inte än tagit steget att beställa. Såhär är det. Mycket enkelt - det är nämligen precis lika enkelt som att beställa från H&M Rowells. Fast Asos är pinsamt nog snabbare med leveransen.
 • Betala med bankkort eller kreditkort.
 • Leveransen tar mellan 4-8 dagar.
 • Frakten beror självklart på hur tungt ditt paket i slutändan blir. Men runt 60-65 kr för en klänning.
 • Ingen tullavgift inom EU. Alltså slipper vi den :-)
 • Inte nöjd? Skicka då tillbaka varan. Men tänk på att Du är den som står för frakten åt båda hållen.

Svårare än såhär är det inte! Ni som följer min blogg vet att jag totalälskar Asos för de billiga men otroligt snygga och bekväma kläderna. Dessutom känner man sig åtminstone lite ensam om att äga dom! Jag rekommenderar Asos starkt för er som funderar på att beställa. Go for it!

Undrar du något? Fråga på!


Beställa från Strawberrynet

För några dagar sedan fick jag mitt nya läppglans som jag skickade efter från Strawberrynet.com. Många undrade då varför jag beställde den från dom och inte åkte in till stan för att köpa den direkt. Jo, delvis för att den är billigareStrawberrynet - men också för att jag hemskt gärna ville prova på hur dom var att beställa ifrån. Nu vet jag. Dom var toppen! Precis efter jag skickat efter min beställning slog det mig att jag inte alls tänkte på tullen. Hur löjligt vore det inte om jag tjänar 90 kr på själva läppglanset - men förlorar kanske 130 kr på tullavgift? Vilken usel affär! Det visade sig som tur var inte vara något tullavgit för mig. Men är man nervös eller bara nyfiken vad det kan tänkas kosta, kan man räkna ut det på tullverkets hemsida.

Strawberrynet har ingen frakt, så vore det inte för tullen skulle man tjäna en hel del på att beställa därifrån. Min älskade YSL mascara finns för 165 kr jämfört med 250 kr i butik. På andra internetbutiker vinner man ju på att köpa fler saker på samma gång, så frakten jämnar ut sig på varje produkt. Här verkar det vara lite tvärtom. Eftersom du inte har någon frakt att tänka på, kan du beställa i många små mängder istället. Om det mot förmodan skulle dyka upp en tullavgift och du känner att det här var en riktigt dålig affär, kan du betala tullavgiften och sedan skicka kvittot till Strawberrynet som då ger dig pengarna för avgiften. Bara det är ju en toppen-deal.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg när jag precis fått produkten, var läppglanset fint inslaget i silverpapper. Skyddat av frigolit i en vit liten kartong med lila sidenband runt, i en rosett. Gulligt! Det kändes som att man fyllde år.  Jag kommer helt klart beställa från Strawberrynet.com igen!

 • Säljer smink, hudvårdsprodukter, parfym och gåvor.
 • Gratis frakt.
 • Leveransen tar mellan 4-6 dagar. I mitt fall tog det 4.
 • Levererar till hela världen, i alla städer.
 • Viktigt: Tullavgift kan dyka upp - beroende på storleken på paketet.
 • Inte nöjd? Skicka tillbaka obruten förpackning inom 14 dagar.
 • Betala med kort eller inbetalning via Nordea banken.
 • Det blir billigare för varje gång du beställer. Vid andra gången får du 2% rabatt, tredje beställningen ger dig 3% osv.

Undrar Du något? Fråga på!


Lika hopplöst förälskad

För mig är det ingen riktig sommar utan Tomas Ledin och hans konserter. Skulle ge mycket för att få gå på en av hans konserter igen - får se om det kanske blir av i sommar om det inte redan är slutsålt. Hans musik är så otroligt härlig och när jag står där bland publiken och sjunger med i hans låtar så får jag en sån frihetskänsla. Dessutom fortsätter han att vara lika bra hela tiden. Hans nya album Plektrum med låten Gilla Läget är en av mina favoriter i sommar. Underbart! 

Lyx från Hong Kong

Woho! Paketet som väntade på mig på Posten idag visade sig vara min beställning från Strawberrynet.com. I en liten vit låda med ett smalt lila sidenband knutet runt sig låg min Juicy Tubes från Lancôme i färgen Berlingot fint omslagen i silverpapper och runt sig låg en massa frigolit. Vilken service! - var min första tanke. Sofia varnade mig för en väldigt kladdig konsistens - och ja, hon hade faktiskt rätt.
 
Samtidigt gör det inte så mycket när den smakar så gott som den gör. Vilket i sig är en väldigt konstig egenskap egentligen - då vill man ju slicka sig om läpparna. Hms. Får ändå en ganska lyxig känsla på läpparna - som känns lite kyliga av den. Berlingot är inte så täckande, men den ljusar upp och ger ett härligt skimmer - den innehåller nämligen guldglitter!

Nästa gång ska jag prova DuWop Lip Gloss.

Beställa från ebay

Fått många frågor om hur man beställer namn-halsbandet från Idan Jewelry. Så därför tänkte jag skriva en liten förklaring här så ni som är nyfikna kan läsa er till svaren. För mig var det första gången jag beställde via ebay, så det gör mig knappast till ett proffs. Om det finns någon annan som är en van användare och tycker att jag missat något får ni gärna fylla i med kommentarer.

 1. Eftersom jag som bekant inte köpt något via ebay innan, var jag tvungen att bli medlem hos dem och hos paypal. En viktig sak att tänka på är När man ska betala. Om man betalar säljaren själv via paypal innan man bekräftat köpet hos ebay - får säljaren pengarna men har ingen som helst skyldighet att sända dig produkten.

 2. När man hittar en produkt man gillar är det självklart viktigt att man läser säljarens instruktioner på sidan. I mitt fall var man tvungen att i betalningen nämna längden på kedjan till halsbandet, och viktigast av allt - vilket namn man ville ha skrivet. När man bestämt sig kan man antingen buda, eller köpa direkt - beroende på vad det är för säljare. I det här fallet är det ett företag som tillverkar det Du vill ha, alltså inget budande. "Buy It Now" bredvid produktbilden är var du ska klicka. Då måste du logga in på ebay och följa anvisningarna. Värt att nämna är att du måste registrera dina kortuppgifter hos ebay innan köpet går att genomföra, trots att det är paypal som tar emot betalningen. Nästa steg är att bekräfta köpet via en knapptryckning som låser dig till köpet. Efter det slussas du vidare till inloggning på paypal, fyller i kortuppgifterna ännu en gång tillsammans med adressuppgifter och instruktionerna till säljaren. När det är klart ska ditt halsband - eller vad du nu beställt - skickas säkert hem till dig!

Hoppas min lilla guide ska ha hjälpt något! Vill bara till sist påpeka att:

 • Inga tullavgifter tillkom.
 • Frakt var på ca 40-50 kr.
 • Hela kalaset gick på 209 kr.
 • Frakttiden i mitt fall var utsatt på 14-21 dagar med hänsyn för förseningar. Det ska ju trots allt färdas från Jerusalem, Israel till Sverige. Frakten gick dock snabbare och jag fick mitt paket redan efter 9 dagar inkl. helg.

Fortfarande frågetecken? Hör av dig!


Välkommen hem Lasse!

Fick ett tidningsställ i vitt järn från Indiska idag, av mamma. Underbart fint och passar bra i mitt rum. Riktigt nöjd! Och Sex and the City boxen 1-6 trivs bra under. Visst har Indiska mycket fint för hemmet?

Brorsan är hemma på semester från jobbet i Karlskrona så han hälsade på och gav mig mina dvd-filmer tillbaka. Dom har varit borta så länge att jag glömt att jag ägde dom. Wow, jag har ju Shrek boxen! Och alla mina Lasse Hallström filmer! (Ja, jag samlar på hans verk - dom är underbara!) Wiiie..