Saffransbullar med vit choklad

 
Efter att ha visat upp mina nybakta bullar på Instagram ramlade frågorna in om jag kunde dela med mig av receptet. Kul! Såklart jag delar med mig när jag hittar något som jag gillar!
 
Jag hittade receptet på bullarna här men valde att denna gång forma dem enligt instruktionerna för kanelsnurror, som du hittar här. Blir lite mer som bageribullar, riktigt vackra att se på! Passar superbra med Tehuset Javas glögg-te till. Riktigt juligt och gott!
 

Bästa fyndet på Black Friday

 
Vad jag fick betala för det här fyndet på Black Friday? 18 kr! Japp, det stämmer faktiskt. Som stamkund hos Illums bolighus får man 10% av ett års köpesumma tillbaka i form av en check i November - och tillsammans med den och deras Black Friday-erbjudande (20% på allt från Royal Copenhagen) kunde jag alltså köpa detta vackra lilla serveringsfat för bara 18 kronor. Hur bra? Min lilla samling med det finaste porslinet fortsätter att växa! Måste snart organisera om lite i vitrinskåpen så att jag får plats med alla delar här, så fint att ha det synligt!
 
 

Äntligen amaryllis!

 
Ser verkligen fram emot att denna amaryllis, Benfica, ska slå ut! Den blir sådär härligt vinröd. Så fint! Varje år åker jag till Ulriksdals slottsträdgård och köper två nya amaryllisar. Det har blivit lite av en tradition. Älskar att åka ut dit och njuta av allt det vackra som de dukar upp runt omkring och även det stora utbudet av annorlunda blommor.
 
 
 
Det finns ett hela hav av amaryllisar såhär års så det är inte helt enkelt att välja! Jag hade gärna köpt en Marilyn igen, som är min favorit. Den är vit och dubbelbladig, med stoora blommor. Helt fantastisk. Men i år blev det alltså en Benfica och även en Nympf - vit med röda ränder, och dubbelbladig den också men stjälkarna blir inte så långa. 
 
Här kommer lite bilder från mitt besök på Ulriksdals slottsträdgård. Alltså såå vackert, så härligt att bara vandra runt i den här underbara miljön. 
 
 
Se bara på de vackra dekorationerna i taket. Wow!
 
 
 
 
 

Noahs nya stol

Den här fina Stokke tripp trapp-stolen ska Noah ha här hemma! Tillbehören har levererats men själva stolen har blivit försenad då den tydligen inte kom med i leveransen till butiken. Vi valde white oak med sittdel i natural och den gosiga sittkudden som ni ser på bilden. Så fint tillsammans tycker jag!
 
Känns så mysigt men samtidigt konstigt att Noah börjar bli så pass stor att han kan sitta med såhär vid matbordet. Igår invigde vi sittdelen till vagnen och den var väldigt uppskattad. Eftersom Noah är två kurvor över normalkurvan i sin storlek och är väldigt stark i både nacke och rygg så kändes det värt att göra ett försök och byta. Han blir nämligen galen i liggdelen, om han inte sover. Det blir nästan lite ångestframkallande när han vaknar upp i den eftersom det inte dröjer särskilt länge innan han börjar skrika och vill upp. Får nästan alltid sätta honom i bärselen då för att han ska vara nöjd. Nyfiken bebis!

Gråa dagar

 
Dessa gråa dagar gör en ju lite galen känner jag. Tvingar mig ut på promenader med Noah för att få det lilla ljus som erbjuds och för att få frisk luft ändå. Dessutom sover Noah så bra i vagnen så det är värt det mycket för hans skull. Är vi hemma och inomhus får vi oftast inte till en tupplur som är längre än 30 minuter åt gången, så det brukar bli ganska gnälligt senare framåt kvällen. 
 
Idag tänkte jag bege mig mot Ulriksdals slottsträdgård och spana in deras utbud av amaryllisar. Är så sugen på att köpa med mig någon vacker skapelse! Deras sortiment är fantastiskt. Lär dela med mig av en story på det sen på instagram!