Bio: Marie Antoinette

89111-377

Så har man sett den otroligt vackra filmen Marie Antoinette. Filmen handlar om den österrikiska flickan
Marie Antoinette (Kirsten Dunst) som trolovas med den franska kronprinsen och så småningom blir Frankrikes drottning. Alla har vi väl hört talas om den vackra, men ack så dryga drottning som tillslut mötte sitt öde i giljotinen? Sofia Coppola har gjort sin egen tolkning av historien och givit Marie Antoinette en missförstådd och god själ. Förtvivlad över att hennes make inte visar henne något intresse i sängen påstås hon uppleva kärleken med den svenske greven Axel von Fersen. Marie Antoinette porträtteras som en ganska olycklig drottning som kämpar hårt för att bli omtyckt i sitt nya land. Hon motarbetas dock av sina egna slösaktiga vanor.

Det är svårt att säga vad jag tycker om den här filmen. Den är galet vacker, man får ett lyckorus av att se på alla vackra bakelser, klänningar, miljöer, skor och håruppsättningar - och som en vän sa, man blir otroligt sugen på champagne. Trots lyckoruset kändes det faktiskt som att man mest såg en vacker och uttråkad drottning som desperat försökte få dagarna att gå. Jag kunde dessutom känna mig lite förvirrad över handlingen, eftersom Sofia Coppola helt uppenbart kastat om lite i händelsernas ursprungliga ordningsföljd. Men den som inte har någon större översikt över detta sen innan tror jag inte heller ser det som ett problem. Absolut sevärd!Vackrare än såhär blir det inte!

Inte imponerad

Igår provade jag för första gången mascaran Flextencils från Lancome. Jag blev inte särskillt imponerad, men tänkte ge den en ny chans innan jag ger den dåligt betyg. Trots det andra försöket, som visserligen gick lite bättre, så tyckte jag att den var ganska svår att applicera med det osmidiga borsthuvudet. Flextencils lyckas fånga upp många av de fransar som många andra märken missar, synd bara att den inte separerar fransarna lika bra. Det jag gillar mest med den här mascaran är volymen den ger, ingen ögonfransböjare behövs här. Men i det stora hela känns den inte som en ny favorit.

Grävlingen som återfuktar

Badger Sleep BalmDet var många roliga produkter i den goodiebag som delades ut i tisdags. Vissa man varit nyfiken på under en längre tid, andra man aldrig funderat över. Badger Balm var en serie söta förpackningar jag bara klickat mig förbi någon gång. De visade sig vara mer än så. Sleep Balm ska ha en lugnande effekt och ge dig en god natts sömn. Det är ganska svårt att uttala sig om den saken. Däremot var den toppen att använda på de ställen där nattcremen inte återfuktar tillräckligt väl. Eftersom Sleep Balm är lite fetare passar den perfekt på min nästipp som blir extra torr efter rengöring av ansiktet i kalla tider. Perfekt!

Goodie-bagen!

Goodie-bagen!


Det var nästan oförskämt trevligt igår under
bloggträffen på Café Opera. Lite nya ansikten med tillhörande namn att desperat försöka minnas. Vi känner ju trots allt varandra bäst via vår http-adress. Haha. Underbara Sofie och Amanda hade placerat ut namnskyltar på borden så att vi inte direkt skulle börja mingla med de vi redan kände, en riktigt bra idé! Så vad innehöll goodie-bagen?

 • Senaste numret av VeckoRevyn och ett VeckoRevyn-nyckelband.
 • Rött Cherry Tee linne. Jag som tänkt beställa. Härligt!
 • Vitt American Apparel linne. Underbar kvalité. Precis som jag trott.
 • Mascara, läppstift och ögonskugga från L'oreal. Betyg kommer!
 • Väskkrok, läppstiftsask, ursnygg penna och - kondomer.
 • En sprayflaska Ocean Mist från SachaJuan.
 • Badger Sleep Balm, gåva från Accessora.se
 • Ljus i doften Spiced Pear och doftpunkt för hemmet i Autumn Wreath
 • En biobiljett + två Center choklad från Buzzador!
 • 40% hos DesignSverige.com och erbjudande från Shopaholic.se
 • Smycke från Disa och 20% på en valfri vara.
 • 6 st EasyLooksEn av varje + en. Nu slipper jag vara nyfiken!
 • Pärlor och delar för att tillverka ett par örhängen, från Pärlparadiset.

Tack till Accessora, Buzzador, Café Opera, DesignSverige, Disa, EasyLooks, L'oreal, Nelly, Pulpstore, Pärlparadiset, Sacha Juan, TinTin of Scandinavia och VeckoRevyn.

Btw, bildbevis - ni kan se hur ivrigt jag rotar i min kasse hos Amanda - eller när vi tillsammans med Hannah fastnade på bild. Även hos Sophie klamrade jag mig visst fast!


Vaseline: Hand & Nail

Vaseline Intensive Care, Healthy Hand & NailNya Healty Hand & Nail av Vaseline Intensive Care är min nya favorit för torra händer. Beskrivningen av produkten lyder "Gör dina händer och nagelband mjukare och förebygger sprickor i naglarna. Den innehåller mjölkproteiner och keratin som gör naglarna upp till 50% starkare."

Den här förbättrade versionen av Hand & Nail har dels en mer tilltalande doft, men gör också händerna otroligt lena. Tyvärr håller den lena ytan inte särskillt länge men det är som sagt ett underbart resultat så länge det varar. Den mindre tuben är perfekt att ha i handväskan, men finns även i en större variant för hemmabruk.

Varning; Lite ego? Använd ej när du har vänninorna i närheten. Alla har plötsligt väldigt torra händer och ber om att få låna din söta tub.


Vaseline: Feet & Legs

Healthy Feet & Legs by VaselineSom ni kanske minns fick jag 5 roliga nyheter av Vaseline Intensive Care. Deras stora nyhet denna höst 2006 är Healthy Feet & Legs. Den blev jag givetvis nyfiken på. Den medföljande beskrivningen lyder "Efter en lång dag känns våra fötter och ben ofta trötta. Med eucalyptus och mentol aktiverar Feet & Legs blodcirkulationen och skapar en fräsch känsla. Resultatet är lena och uppiggade fötter och ben."

Innan jag ens läst att den här produkten innehöll Mentol var det något jag snabbt märkte genom att "tjuvnosa" lite innan användning. Den lilla nästäppa jag hade försvann omedelbart. Wow, tänkte jag - blir man inte nöjd med resultatet på fötterna kan man alltid använda den till näsan i förkylningstider. Härligt.

Så höll denna nyhet för fötterna vad den lovade? Fötterna blev lena - och jag antar att fräscha också ingår i den kategorin. Fast Healthy Feet & Legs kommer inte bli någon ny favorit hos mig. Dels för att mentolen luktar så otroligt att det knappast blir en hemlighet när du smörjt in fötterna. Doften sätter sig på allt som rört den, alltså kan du inte ta någon i hand eftersom även händerna stinker efter du smörjt in dina fötter. För det andra upplever jag fötterna som mer sträva morgonen efter jag smörjt in dom. Då känns det ganska idiotiskt.

Smörj in det torra

Vaseline


Fick en ny present idag med posten. Den här gången var det nya mysiga cremer från Vaseline Intensive Care. Perfekt nu när kylan dykt upp och den torra huden tittar fram. Så vad är det allt för något? Först ut..

 • Essential Moisture, Dry skin lotion
 • Extra Strength, Body Lotion
 • Healty Feet & Legs, Everyday care lotion
 • Aloe Fresh, Light moisturising lotion
 • Healthy Hand & Nail, Everyday care lotion

Det ska bli otroligt kul att prova dom här produkterna. Speciellt Aloe Fresh tycker jag låter lockande. Betygen kommer inom kort!