På min rast...


Att jobba med barn under soliga dagar är verkligen inget att klaga på. Solbrännan får man gratis, även om det kanske blir lite ränder här och var! På rasten brukar jag dock dra upp shortsen lite och sätta mig på en bänk för att sola. Barnen är inomhus och sover eller har läsvila, så vi som rastar har gården för oss själva. Underbart!
8 kommentarer
Christine

Jag ska försöka få lite färg på benen i eftermiddag. Här skiner solen just nu! :)

Petra

Hej! Jag ska jobba i sommar på en förskola (är färdig lärare inom förskola och tidiga grundskoleår i januari)och är lite osäker på hur jag kan klä mig dessa varma dagar. Förstår ju självklart att urringade tröjor osv är uteslutet, inte för att jag har det i vanliga fall, men ändå ;) Är shorts okej? Linne? Hade varit kul att se hur en typisk sommar och jobboutfit ser ut för dig! :)

Debbie

Petra: Hej! Va kul! Ja, jag har shorts som går till halva låren och sen linne :)Urringningen slutar precis ovanför brösten så det blir ingen "klyfta" liksom :P Inget kortkort, men självklart får du ha shorts. Vissa av mina kollegor har kortare shorts än mig. Det bästa är nog att kolla med stället du ska jobba på, för de kanske har en egen uppfattning. Men när solen ligger på och man är ute en hel dag känns det omänskligt att inte få "klä av sig" lite. Kan absolut visa hur jag brukar gå klädd :)

Petra

Precis, man vill ju inte gå och lida av värmen för att man har för mycket kläder på sig. Ska fråga dem när jag börjar nästa vecka. Är så nervös men samtidigt så peppad på detta! :D Och då vill man ju inte begå något misstag, som till exempel bäre fel kläder :P

Debbie

Petra: Nej exakt! Tror inte det finns några direkta regler, men eftersom man ska vara professionell är det väl bäst att gå efter sunt förnuft. Fråga skadar ju aldrig, visar bara att du vill göra ett bra jobb :) Förstår att du är lite pirrig, men det blir nog jättebra! Praktiken kan ju vara en väg in till jobb, om man trivs där :) Jag är ju också lärare inom förskola och yngre grundskolan. Skönt med lite valfrihet, eller hur? :) Lycka till!

Petra

Absolut! Ja det är skönt med valfriheten, dock känner jag att jag kommer att börja i förskolan och sedan om kanske 5-10 år söka ett lärarjobb. Eftersom jag är ung så blir åldersklillnaden inte så stor när man jobbar i skola och några års erfarenhet av förskola kan ju inte skada! Tack så mycket! Kul att läsa din blogg förresten! :)

Debbie

Petra: Haha, kul att du säger det, för precis så har jag känt! Känner mig för ung för skolan än så länge, som att man inte får samma respekt. Men det kanske bara är i ens eget huvud? Hur som helst är det skönt att börja med förskolan och inte vara ensam om att ha ansvaret. Ett tips är att börja jobba med folk som har erfarenhet, även om många kan vara griniga. Jag började jobba på en förskola som var ganska ny, och hade bara ung personal. Så alla var lika "vilse" liksom, funkade inte alls. Nu jobbar jag med en som är 47 och en som är 33. Otroligt bra, för jag har nyligen pluggat och dom har erfarenhet. Då kompletterar man varann riktigt bra! Tack! Kul att du skrev :)

Petra

Absolut! i våras har jag haft praktik i en femteklass, det var tufft, haha! Förskolan jag ska jobba på i sommar är där en väldig blandning på åldrarna, så det ska bli roligt. Har man tur så blir det kanske en tjänst där när jag är färdig i januari :) Ha en trevlig sommar! :)