Konflikt är naturligt

Jag satt och sökte lite på parrådgivning, olika relationsproblem osv. På den här sidan hittade jag detta, som jag tyckte var väldigt bra skrivet:

"Konflikt är naturligt
Vad vi måste förstå och acceptera är att konflikter måste uppstå. Det är naturligt. Allting i naturen är i konflikt. Den hårda sanningen är att grundvalen för en relation är olikhet och oförenlighet. Konflikt måste förstås som en gåva, ett tecken på att psyket försöker gå i strid för att få sina behov tillgodosedda. Det är med denna kunskap som konflikt blir konstruktiv.

I vår kultur är man inte medveten om denna process. Olikhet, konflikt och oförenlighet blir då orsak till skilsmässa. Det är en naturlig process att konflikter uppstår. Det finns inga ideala konfliktfria relationer. Det är bara en ”barnslig” längtan efter lyckan och en förvrängning av den naturliga process, som ett möte mellan två innebär.

Skilsmässa löser oftast inte relationsproblem. Vi blir kanske kvitt vår partner, men vi behåller våra problem och forslar dem vidare till nästa förhållande. Förälskelsen ska ta slut. Den är naturen kraft som inledningsvis sammanfogar två människor i reproduktivt syfte. För att återställa vår helhet behöver våra relationer framgångsrikt växa sig igenom alla de utvecklingsstadier i vilka vi fick för mycket eller för lite av det vi behövde under vår uppväxt. De goda nyheterna är, att fastän många par blir hopplöst låsta i maktkampen, så kan den också ta slut. Det känslomässiga band som skapas under förälskelsen gör att paret håller samman under de hårda tiderna.

Under processens gång hjälper vi oss själva och varandra att läka.

Detta sker genom att vi besöker varandra i kontakt, vi hyllar olikhet, vi berättar vår ”story” och ser logiken i den. Med stor empati, värme och vuxen medvetenhet skapar vi nya ”spår” i vår fantastiska hjärna!"
0 kommentarer