Glas och porslin

Jag Älskar glas och porslin. Jag älskar att samla på en serie men också att ha unika, vackra koppar och att blanda dem alla vid en dukning. En röd tråd måste visserligen finnas, antingen att mönstret är detsamma eller färgen. Hur snyggt är det exempelvis inte att blanda olika blåvita porslinsserier? Underbart!
 
De lite mindre kopparna från Swedish Grace, dvs kaffekopparna, har jag i lite olika färger. Jag gillar att blanda dem, att gästerna själva får välja vilken färg de vill ha. Modellen och mönstret i kopparna binder dem samman så att det fungerar utan att det känns rörigt. Nu har jag även börjat samla på de störra tekopparna. Min sambo vill alltid ha en stor kopp kaffe på morgonen, så den här större storleken var perfekt både för honom och för mig (ja, jag dricker ju te). 
 
Den sista januari vann jag ett presentkort på Kitch'n på 1000 kr som gjorde det möjligt för mig att köpa lite fler delar av sånt jag vill ha mer av. Passade då på att köpa några fler koppar men även glasen Aino Aalto från Ittala fick följa med hem. Känns som de perfekta vardagsglasen.

Med en tidningsprenumeration fick jag två dessertglas / champagneglas, också från iittala, i serien Essence. Nu har jag vitvinsglas, rödvinsglas, ölglas och dessa i samma serie. 
 
Det enda som fattas nu är ett (eller helst två) vitrinskåp från Asplund att förvara allt i ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget...

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress:

Blogg / hemsida:

Kommentar:

Trackback