Egen choklad
Igår tog jag mig tiden att göra lite god choklad inför julen. Följde ett recept jag såg i en tidning. Choklad- och mandelnougat. Är precis lika gott som det låter - och lätt att göra! Kommer bli svårt att hålla fingrarna borta ända till jul! Den söta skålen hittade jag på Indiska.
________________________________________________
Det var flera som blev sugna och frågade efter receptet på den choklad jag gjorde härom kvällen. Så här kommer det, bara att kopiera!
Choklad- och mandelnougat
Ca 35 stycken
100 g flagad mandel
250 g mjuk nougat
150 g mörk choklad
- Rosta mandeln i en torr och het panna.
- Smällt nougaten och chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner mandeln i den smälta chokladen.
- Häll upp smeten i en form (ca 15-20 cm stor) klädd med bakplåtspapper.
- Ställ formen i kylen så att chokladen stelnar och skär sedan upp den i lagom stora bitar. Förvara chokladen i folie.