Snabba grahamsfrallor

 
Måste dela med mig av det här receptet som jag klippt ur en tidning för ett tag sen. Minns tyvärr inte vilken tidning det var men det blev helt perfekta grahamsfrallor, som inte tar en halv förmiddag att göra. Väldigt tacksamt när man är spontansugen på en godare frukost!
 
  • 50g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 6 dl ljummet vatten
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
Vispa ihop vatten med jäst, salt och honung. Blanda ner vetemjöl och grahamsmjöl. Knåda degen ordentligt. Den ska vara lite kladdig men inte blöt. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 220 grader. Placera degen på ett mjölat bakbord, platta ut den och dela i fyra bitar. Dela sedan vardera bit i ytterligare fyra bitar och forma lätt till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Placera plåten mitt i ugnen och grädda i 17 min.
 
 
0 kommentarer